Electrische Spierings SK40 City Tower geleverd!

Jun 19, 2020

Electrische Spierings SK40 City Tower geleverd!

De allereerste mobiele hijskraan die volledig electrisch kan rijden!
De nieuwste Spierings SK40 City Tower is door de fabrikant uitgeleverd aan ons.

Dankzij het ingebouwde accupakket kan de City Tower volledig electrisch de stad in- en uit rijden. Op de plaats van bestemming aangekomen kan de City Tower enkele uren op eigen kracht electrisch werken of worden aangesloten op het elektriciteitsnet.
Met de City Tower is het dus mogelijk om volledig emissievrij te werken, bijvoorbeeld in binnensteden en natuurgebieden.

Tijdens de première in Oss waren ook Oldenzaalse burgemeester Patrick Welman en George Raessens aanwezig. Dhr Raessens, vice-voorzitter van brancheorganisatie Bouwend Nederland, noemt de introductie van de City Tower een belangrijke stap voor de bouw- en infrawereld,zeker in het licht van de stikstofcrisis.

“Dit is het begin van een nieuw tijdperk. Ten eerste omdatwe nu emissieloos kunnen rijden en werken; daar is een enorme vraag naar. Ten tweede omdat dit de markt en de politiek zal inspireren om mee te bewegen. Zie deze kraan maar als de Tesla onder het bouwmaterieel. Zes jaar geleden was de Tesla een doorbraak, nu kun je de weg niet meer op zonder er een tegen tekomen. Dat moet met deze hijskranen ook gebeuren.”

Dit is de compactste kraan uit de Spierings productserie. Door het compacte ontwerp met slechts 2,50 meter breedte en slechts 13,08 meter totale lengte is de truck goed te manoeuvreren. In stedelijk gebied komt deze kraan het beste tot zijn recht.
De grondafmeting van de truck is zelfs minder dan 10 meter. De maximale afstempelbasis is 7.200 x 7.250 mm.

Op de foto:
Niels Sprakel; Pionier en kraanmachinist Kuiphuis
Jan van Vliet; Buitendienst Kuiphuis
Leo Spierings; Oprichter Spierings Mobile Cranes
Bob Bruijsten; Directeur Kuiphuis
Karel Heijink; Directeur VNO-NCW Midden
Patrick Welman; Burgemeester Oldenzaal
Koos Spierings; CEO Spierings Mobile Cranes

Media

Meer nieuws