Bel
088-7890 555
Mail
info@kuiphuis.nl

MVO

Ons bedrijf heeft een duidelijke visie op hoe de wereld zich ontwikkelt. Kuiphuis Kraanverhuur voelt zich graag betrokken bij het reilen en zeilen van de maatschappij en draagt daar graag een steentje aan bij.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een betrouwbare partner in Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen.

Kuiphuis gaat een stap verder en richt zich op winst voor mens, maatschappij en milieu. Het bedrijf heeft een duidelijke visie op hoe de wereld zich ontwikkelt. Door betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van milieu en maatschappij, wordt er van harte een steentje bijgedragen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met stakeholderbelangen en ondersteunen maatschappelijke instellingen,
culturele initiatieven en sportactiviteiten.

Er wordt gezorgd voor juiste arbeidsparticipatie binnen ons bedrijf.

Minimaal 2,0% van alle gemaakte werkuren, zijn gemaakt door mensen met een “arbeidsbeperking”, “wa-jongeren” of met een “WSW-indicatie”. (wet Arbeidsparticipatie verplichting 2015/2016).

Duurzame energie en verbruik

Onze panden gebruiken continue door elektriciteit. Om toch een duurzame relatie met ons milieu te houden, proberen we een zo’n groot mogelijk gedeelte van ons energieverbruik zelf op te wekken.Hiervoor hebben we op onze panden in Oldenzaal, Twello, Neede en Dedemsvaart al zonnepanelen in gebruik.

Duurzaam verbruik

Op de diverse vestigingen vervangen we langzaam maar zeker alle buitenlampen door LED-lampen. Een mooie ontwikkeling, waarbij onze eigen opgewekte energie beter besteed wordt, maar ook nog eens beter zicht in het donker.

Waarom duurzaam?

Een goede balans vinden tussen mens, milieu en economie; het is een uitdagende opdracht die ons allemaal raakt.

Wat we nú doen, heeft gevolgen voor later. Het klimaat verandert, door uitstoot van (te veel) broeikasgassen. We gebruiken meer van de aarde, dan deze kan opbrengen. Dit tast het vermogen van de aarde ernstig aan. Hoe kunnen we tóch blijven groeien en in ieders behoeften voorzien, zonder de aarde verder te belasten? Het antwoord is duurzaamheid.

Als we nú toekomstgerichte keuzes maken en duurzaam ondernemen, investeren we in de wereld van morgen. Steeds meer organisaties brengen hun CO2-uitstoot in kaart en werken aan CO2-reductie. Via Duurzame Leverancier streven we naar een duurzame bedrijfsvoering: bij alle bedrijfsprocessen rekening houden met effecten op mens en milieu.

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzame bedrijfsvoering begint met een heldere visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast gaat het over duurzaam personeelsbeleid, duurzame innovaties, inkoop én verkoop. Dit is niet alleen belangrijk voor mens en milieu, het onderscheidend vermogen van een bedrijf wordt ook groter.

Investeren in een duurzame bedrijfsvoering is een toekomstgerichte én commerciële keuze. Want steeds meer opdrachtgevers, stellen duurzame eisen aan hun (A)leveranciers.

Duurzame Leverancier ondersteunt ons bij het concretiseren én aantonen van hun duurzame inspanningen. Duurzaamheid krijgt een concreet gezicht.

Profiel Kuiphuis

Stichting Boeskoolfonds

Samen met een 30-tal andere bedrijven geven we via deze stichting geeft financiële ondersteuning aan activiteiten op sociaal-cultureel en sportief gebied in Oldenzaal en omgeving.

World Community Grid / Folding@Home

Nieuw op het gebied van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is het doneren van ongebruikte computertijd. Sinds december 2012 heeft Kuiphuis Kraanverhuur haar servers en diverse werkstations voorrzien van software welke in de nachtelijke uren (als er toch weinig tot geen activiteiten zijn) de ongebruikte processor kracht gebruikt. Deze software wordt door diverse universiteiten ter wereld aangestuurd om onderzoek te doen naar ziektes en afwijkingen.

Daarnaast is sinds 2020 Folding@Home software geïnstalleerd voor het onderzoeken van de COVID-19 ziekte.

Bekijk actuele status (Folding)

Bekijk actuele status (WCG)

Digitale factuur

Digitaal factureren is niet meer weg te denken in het kader van duurzaam beleid. U ontvangt (nadat uw e-mailadres bekend is) u factuur digitaal in uw eigen e-mailbox. Geen verspilling aan printers/printpapier/enveloppen en diesel rijdende postbezorgers meer.

Voor de geheel automatisch verwerking in uw boekhouding, bezorgt onze server, uw factuur in PDF en XML formaat. Welk facturatieprogramma u ook gebruikt het is altijd zeer overzichtelijk en goed te verwerken. Uiteraard wordt de (getekende) werkbon digitaal meegeleverd.

Duurzame inzetbaarheid

In 2017 heeft Kuiphuis de mogelijkheid gehad om een project uit te rollen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële middelen uit de Europese Unie.

Kuiphuis vindt het belangrijk om in haar medewerkers te investeren. Door ons continue verder te ontwikkelen en te verbeteren streven we naar een langere, gezonde en bevlogen inzetbaarheid van onze medewerkers en betrokken en ontwikkelingsgerichte organisatiecultuur.

MVO

Onze MVO kernwaarden in kaart gebracht