1908: Begonnen als kruidenierszaak

  Kuiphuis is rond 1908 ontstaan in de vorm van een kruidenierszaak en sigarenspeciaalzaak. Rondom 1920 kwam de uitbreiding naar smederij met als hoofdactiviteit het beslaan van paarden en het repareren van landbouwwerktuigen.

>1945: Na afloop 2e W.O. groeiende vraag naar wagen- en carrosseriebouw

Na de tweede wereld oorlog komen er meer activiteiten en als snel werd er een nieuw en groter pand betrokken en werd er meer toegespitst op wagen- en carrosseriebouw. Belangrijke afnemers in die tijd waren onder andere de Koninklijke Grolsch en Defensie.

1945: Grotere vormen carrosseriebouw

1945: Grotere vormen carrosseriebouw

Doordat de carrosseriebouw steeds grotere vormen aannam, en de laadbakken in serie geproduceerd werden, ontstond er een behoefte om deze laadbakken te verplaatsen. De hulpmiddelen hiervoor ontbraken en hijskranen konden in de jaren ’60 ook nog niet ingehuurd worden. Vandaar dat er een oude legertruck gekocht werd en deze omgebouwd werd tot kraan.

1972: Eerste hydraulische kraan wegens stijgende vraag naar mobiele hijskranen

1977: Kranenpark gegroeid tot 5 kranen.

Veel nieuwe klanten: kranenpark met 5 kranen. Een groeiende bedrijf, veel nieuwe klanten met meer hijsklussen maakte in de loop der tijd de aanschaf van diverse kranen mogelijk. In 1977 bestaat het kranenpark dan ook uit maar liefst 5 kranen

Start nieuwe vestiging in Zutphen

Start nieuwe vestiging in Zutphen

Start nieuwe vestiging in Zutphen.

Nieuwbouw Oldenzaal gerealiseerd

Nieuwbouw Oldenzaal gerealiseerd

Nieuwbouw Oldenzaal gerealiseerd, Kuiphuis verhuist van het centrum van de stad naar het nieuwe industrieterrein.

1982: Drama, bijna gehele familie Kuiphuis verongelukt

Een tragisch ongeval, waarbij bijna de gehele familie Kuiphuis verongelukt kenmerkt 1982.

1984: Familie Bruijsten neemt Kuiphuis over. Voortzetting onder de naam Kuiphuis.

Eind 1984 besluit de familie Bruijsten het bedrijf compleet over te nemen en onder de naam Kuiphuis te blijven voortzetten. In 1985 is de overname in zijn geheel gerealiseerd en is het bedrijf klaar voor een nieuwe start. Dankzij een groeiende economie, frisse energie, moed en durf groeit het bedrijf van een lokale- naar regionale-verhuurder.

1985: Frisse start tijdens een sterke economie.

Na een stevige recessie in Nederland, heeft Kuiphuis met betrekking van het nieuwe bedrijfspand in Oldenzaal goede start gemaakt.

1996: Overname kraanbedrijf in Neede.

Alle lange tijd heeft ons bedrijf werkzaamheden in de Achterhoek. De uitbreiding in Neede beperkt ons bedrijf al lang niet meer tot Twente.

1997: 25 jarig bestaan Kuiphuis Kraanverhuur B.V.

In 1997 bestaat Kuiphuis Kraanverhuur B.V. 25 jaar. Met meer dan 20 mobiele telescoopkranen en mobiele loopkatkranen in de dagelijkse verhuur, maakt dit Kuiphuis Kraanverhuur B.V. tot een gezond en solide bedrijf.

2001: Overname Van Keulen Kraanbedrijf

2001: Overname Van Keulen Kraanbedrijf

Kuiphuis Kraanverhuur B.V. neemt in maart van dit jaar de kraanverhuuractiviteiten van Van Keulen Kraanbedrijf in Twello over. De activiteiten van beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar en maken het bedrijf tot een grote verhuurder in Oost-Nederland.

2006: Verhuizing Kuiphuis Kraanverhuur B.V. binnen Twello

Kuiphuis Kraanverhuur B.V. verhuist in Twello naar een nieuwe locatie. Vijf jaar na de overname is deze verhuizing ook zeker nodig. Onder de vlag van Kuiphuis is het bedrijf in Twello inmiddels uit de locatie gegroeid. Gekozen is voor nieuwbouw op het nabij gelegen en tevens nieuwe industrieterrein “de Engelenburg”. Volop mogelijkheden voor verdere groei zijn hier aanwezig en medio 2006 wordt het terrein van ruim 7000m2 feestelijk geopenend voor personeel en familie.

2008: Verhuizing Kuiphuis Kraanverhuur B.V. binnen Oldenzaal

Kuiphuis Kraanverhuur B.V. verhuist in Oldenzaal naar een nieuwe locatie. Na diverse uitbreiding op het oude pand groeien we uit ons jasje.  De nieuwbouw wordt gerealiseerd op industrieterrein “Hazenwinkel”. Volop mogelijkheden voor verdere groei zijn hier aanwezig en in september 2008 wordt het terrein van ruim 11000m2 feestelijk geopenend middels een open dag voor personeel en klanten.

2009: Oprichting Verreiker Verhuur Oost

Verreiker Verhuur Oost wordt opgericht als aanvulling op bestaande dienstverlening. Al langer verhuurt het bedrijf deze kleine multifunctionele roterende verreikers. Echter dankzij een nieuwe (extra) naam wordt de bekendheid vergroot en verhuurmarkt beter bedient.

2011: Oprichting Kraanverhuur Nederland

Kraanverhuur Nederland is een initiatief van zes regionale toonaangevende bedrijven in het verticaal transport. Het beoogt een landelijke dienstverlening aan landelijk en in verschillende regio’s opererende klanten te bieden. Kraanverhuur Nederland heeft een totale capaciteit van meer dan 250 mobiele hijskranen en een personeelsbestand van circa 300 medewerkers. Zie hiervoor ook de website www.kraanverhuurnederland.nl.

2011: Verhuizing in Neede en Dedemsvaart naar nieuwe locaties.

Kuiphuis Kraanverhuur B.V. verhuist in Neede en Dedemsvaart naar nieuwe locaties. Tevens wordt wordt Kraanverhuur Nederland opgericht door Kuiphuis.

2014: Uitbreiding naar Arnhem

Wegens uitbreiding van de klantenkring en regio is in 2014 een nieuwe vestiging in Arnhem bij gekomen.

2015: Groot investerings jaar

Maar liefst vijf nieuwe hijskranen worden aangeschaft in het voorjaar van 2015. De grootste investering (qua financiële middelen) ooit voor ons bedrijf. Daarnaast in december nog de uitbreiding met 18 semi-mobiele loopkatkranen door een overname. Door middel van deze SK277 kranen realiseren we (nagenoeg) landelijke dekking.

2016: Zeker op het hoogste niveau!

Inmiddels vestigingen in Oldenzaal, Twello, Neede, Dedemsvaart, Arnhem, Deventer en Bad Bentheim en meer dan 70 kranen is Kuiphuis een kraanverhuurder waarbij alleen “Zeker op het hoogste niveau” telt!

2016: Vestiging Hardenberg

2016: Vestiging Hardenberg

Kuiphuis heeft overeenstemming bereikt met Prima Kraanverhuur over de overname van de kraan-activiteiten! Tevens realiseert Kuiphuis hiermee een vestiging in Hardenberg.